Mari Ciobanu, a ajuns la Kineto Medical Health în urma unui accident nefericit petrecut în luna ianuarie 2018, soldat cu mai multe rupturi parțiale în umărul drept, urmat de o serie de complicații care au dus la formarea unei capsulite retractile (umăr înghețat).
Mari ne-a împărtășit din experiența recuperării pe care a trăit-o la clinica noastră, poveste pe care vrem să o împărtășim și cu voi, căci cu siguranță, fiecare dintre noi are ce învăța din ea. Așadar, de aici încolo, o lăsăm pe ea să ne povestească mai multe despre această etapă a vieții sale:
“Pentru cei care nu sunt familiarizați cu această afecțiune, trebuie să menționez că înghețarea umărului crează blocaj sever de ordin funcțional, care limitează serios mișcările, ducând la imposibilitatea ridicării brațului sau flexării lui la spate, dar și a efectuării unor gesturi banale, cum ar fi îmbrăcatul, pieptănatul, susținerea unor obiecte, folosirea tacâmurilor la masă, chiar și deschiderea unei uși etc, toate acestea însoțite de dureri puternice, exacerbate în special în timpul nopții sau chiar la simpla mișcare a brațului. Într-o astfel de situație mă aflam și eu în acel moment, mai mult, afecțiunea venise la pachet și cu un handicap de ordin fizic, deoarece omoplatul drept se deplasase în sus pentru a putea compensa mișcarea. Toată această situație care mă afectase în mod serios, determinând chiar întreruperea activității mele profesionale.
Și, cum cred că oamenii nu se întâlnesc întâmplător, am descoperit aici o echipă extraordinară, formată din oameni minunați, profesioniști care își practică meseria cu multă dăruire, care m-au primit cu brațele deschise, iar în scurt timp m-au făcut să mă simt ca într-o familie, iar cabinetul de recuperare avea să îmi fie, foarte curând, a doua casă. Alături de ei am învățat că un lucru, chiar dacă pare imposibil, poate deveni posibil atunci când crezi suficient de mult și muncești susținut pentru îndeplinirea lui. Aici am văzut că drumul spre performanță al sportivilor nu este presărat numai cu roze și câtă muncă se află în spatele reintegrării acestora în activitatea sportivă în cazul accidentărilor… dar când ai lângă tine profesioniști desăvârșiți, nimic nu pare prea greu.
Am intrat imediat într-un program de recuperare intensiv, iar progresele au început să se vadă la scurt timp. Chiar dacă afecțiunea în sine are stadii fizice care s-au întins pe o perioadă mai îndelungată de timp și au existat momente în care nu mi-a fost tocmai ușor, am găsit aici o echipă minunată care mi-a oferit întreg suportul fizic și psihologic pentru a depăși aceste momente. Tot ei m-au făcut să conștientizez importanța sportului și a mișcării în viața de zi cu zi, fără de care nu îmi pot imagina viața în acest moment. Și mă bucură faptul că am învățat asta de la cei mai buni specialiști.
În acest moment sunt bine, mi-am reluat activitatea profesională, am redobândit mișcările complete, omoplatul meu a revenit acolo unde îi este locul și, în plus, m-am ales cu o echipă de prieteni cărora le sunt foarte recunoscătoare și nu știu cum aș putea să le mulțumesc vreodată!
Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie această echipă minunată: oameni frumoși cu suflet frumos și cu mâini de aur, profesioniști desăvârșiți, care, o spun fără nici o exagerare, au adus recuperarea medicală la rang de artă. Ei sunt ai mei și îi iubesc… pe toți, deopotrivă!”