Kineto Medical Health este una dintre cele mai importante clinici de recuperare medicală din București. Activitatea medicală a clinicii este susținută de un colectiv de personal calificat, sub îndrumarea specialistului în kinetoterapie, Gjorgji Nedelkoski.
Ziua de 14 mai este una memorabilă pentru Kineto Medical Health deoarece, în 2019 clinica noastră încheia un parteneriat cu Federația Română de Rugby. Astăzi, la fix doi ani distanță de atunci, Dr. Alin Popescu, manager medical al Federației Române de Rugby lansează alături de Dr. Laura Cupșa propria carte, ce se intitulează “Traumatologia în sporturi colective de contact”.
Dr. Alin Popescu este medic primar medicină sportivă, absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Dr. Carol Davila” București. Are competență în management sanitar și apifitoterapie. Este licențiat de asemenea în chimie – fizică și psiho-sociologie. Totodată, este absolvent al cursurilor de master “Managementul antrenamentului sportiv” și „Managementul sănătății publice și al serviciilor de sănătate”.
Dr. Laura Cupșa, medic specialist medicină fizică și reabilitare medicală, a colaborat cu Federația Română de Rugby timp de 5 ani, din care 2 ani a fost medic al Echipei Naționale de Rugby România cu participare la Cupa Mondială din 2007, Franța. Timp de alți 8 ani, a lucrat în Franța și s-a supraspecializat în recuperarea ortopedică, recuperarea la sportivi, muzicieni și arte performative, obținând Diploma universitară de ”Patologie a coloanei vertebrale” la Universitatea Pierre și Marie Curie, Paris Sorbona VI. Dr. Laura Cupșa este, de asemenea, membru al Societății Franceze de Traumatologie Sportivă și al Asociației Europene de Medicina Artelor.
Această carte este unică prin abordarea specificităților unor patologii legate de sportul practicat, mai ales în legătură cu reîntoarcerea la sport, return to play, element deosebit de important. Return to play sau reîntoarcerea la activitatea sportivă inițială este un subiect destul de controversat deoarece implică mai multi pioni (sportivul, echipa medicală, antrenorul), dar și mai multe aspecte pe lângă cel medical, cel economic și social și de carieră sportivă. Acest aspect este abordat în funcție de traumatismul suferit cât și de sportul practicat. Autorii au ales orientarea spre sporturi colective de contact, însă multe din patologiile abordate se regăsesc și în alte sporturi.
“Consider că lucrarea de față este mai mult decât necesară și reprezintă un demers curajos în această direcție, aducând în prim plan experiența celor doi autori, dobândită în anii petrecuți pe terenurile de rugby, alături de sportivii loturilor naționale. Sunt abordate cele mai frecvente patologii din sporturile de contact, începând cu banala, dar redutabila entorsă de gleznă, dar și mereu controversatul aspect al revenirii la joc sau antrenament, după accidentare, sursă eternă a conflictului între antrenori și echipa medicală. Capitolul despre strapping, preferatul meu fără discuție, reprezintă o parte practică originală, ținând cont că aceste proceduri nu se invață nicăieri în școlile de medicină de la noi, deși ele sunt folosite aproape zilnic în vestiarele și pe terenurile de sport.
Sportivii profesioniști au nevoie, în drumul lor către performanță și către depășirea propriilor limite, de medici, fizioterapeuți și kinetoterapeuți pasionați și bine pregătiți, care să intervină la timp, să le ofere încredere și să le asigure continuitatea pregătirii sportive sau revenirea la sport într-o condiție medicală optimă. Citind cartea colegilor mei, veți fi cu un pas mai aproape de sportivii voștri!” – Dr. Dan Wanya, medic specialist medicină sportivă, medic echipa națională de rugby seniori
Pentru a comanda cartea, tot ce trebuie să faceți este să lăsați un mail la adresa alin.popescu@medlife.ro, iar Dr. Alin Popescu vă va oferi toate detaliile.